DCP mogelijkheden

Eindhoven Creative is inmiddels leverancier van veel commercials, teasers en trailers voor een groot aantal  bioscopen in Nederland en Belgie en Zwitserland. Wij produceren betaalbare intro’s voor de bioscopen zelf, en maken korte teasers met aankondigingen van b.v. Ladiesnight,Live Events en Sneak previews. Maar ook voor de lokale adverteerders kunnen wij korte promo’s produceren. Of wat te denken van een speciale promotie film voor uw Youtube pagina  met de films voor een bepaald . Denk hierbij aan De Zomerfilms van 2019 of iets dergelijks.

De maximale speelduur waar wij een DCP ( Digital Cinema Package ) in kunnen aanleveren is 5-10 minuten. Dit heeft met de manier te maken hoe u de bestanden aanlevert.
ProRes Quicktime bestanden genieten de voorkeur voor een optimale beeldkwaliteit. Uiteraard dient u ook de surround audio kanalen aan te leveren voor een  DCP in 5.1.
Interesse? Neem gerust eens contact met ons op, de prijzen zullen u zeker verbazen.

 

 

Wij leveren de dcp’s in onderstaande formaten.

• 2K, voor Scope (2.39:1) presentatie 2048×858 pixels
• 2K, voor Flat (1.85:1) presentatie 1998×1080 pixels

DCP staat voor Digital Cinema Package. Een DCP bestaat uit een aantal digitale bestanden die op een zeer specifieke manier zijn samengesteld om zo te kunnen worden afgespeeld op een Digital Cinema Server. Die server stuurt je film naar de digitale projector.
De voorloper van de DCP is de 35mm print. Zware en vooral duur te vervaardigen filmprenten. Ondanks dat 35mm sinds de uitvinding van film een erg betrouwbare en universele manier van filmvertoning en distributie is geweest hebben de grootste Amerikaanse studio’s besloten om dit proces te digitaliseren. Voornaamste reden was dan ook om de distributiekosten terug te dringen. 35mm film was duur om te maken, en duur om te vervoeren. Ze sloten de handen daarom ineen en richtte het DCI op. The Digital Cinema Initiative werd een organisatie die de nieuwe DCP standard en richtlijnen ontwikkelden. In 2010 is de gehele Nederlandse filmvertoning sector over gegaan naar Digitale Projectie. Deels mede gefinancierd door de distributeurs, die al na een aantal jaar de investeringen kunnen terugverdienen door de besparingen van de oude distributiemethode.

 

Wij laten uw merknaam tot leven komen, ook in de bioscoop.